Meidän opisto 100 vuotta

Vuonna 2017 Porin seudun kansalaisopisto juhli 100-vuotista taivaltaan samaan aikaan Suomen kanssa. Päätös työväenopiston perustamisesta Poriin tehtiin monien vaiheiden jälkeen toukokuussa 1917 ja saman vuoden lokakuussa vietettiin jo avajaisia. Opiston vaiheisiin voit tutustua täällä:
Kuvia opiston sadan vuoden taipaleelta
Juhlavuosi opistolla
Kirja opiston vaiheista
Opiston historiasta kertova kirja "Satavuotias osaamisen ahjo" julkaistiin 1.3.2017. Kirja on myytävänä opiston toimistossa, Rosenlew-museossa ja Porin Sokoksessa. Hinta 30 euroa.

Juhlanäyttely
Opistotalon toisessa kerroksessa on avoinna näyttely "Elämää ajattelevaa, tuntevaa, pyrkivää". Se esitteli kuvin ja sanoin opiston vaiheita sadan vuoden aikajaksolta.
Kevätnäyttelyn tähtinä opettajat
Juhlavuotena opisto halusi nostaa esiin opettajiensa monipuolisen ja laajan osaamisen. Kevään 2017 kädentaitojen näyttely koostuikin tällä kertaa poikkeuksellisesti opettajien omista töistä, joista osassa on huomioitu myös opiston ja Suomen satavuotinen taival.
Illanvietto ja verkkolehti
Helatorstain aattona juhlittiin100-vuotiasta opistoa vanhan ajan illanvieton merkeissä. Samana päivänä julkaistiin opiston verkkosivuilla juhlanumero vuonna 1918 perustetusta toverikuntalehti Kohentajasta.
Avoimet ovet lokakuussa
Opistotalossa ja Porin käsityökeskuksessa oli avoimet ovet viikolla 41 maanantaista perjantaihin 9.-13.10. opetuksen ollessa käynnissä. Tuolloin yleisöllä oli mahdollisuus tutustua minkä tahansa opetusryhmän toimintaan. Opistotalon aulassa oli musiikki-, tanssi ja lausuntaesityksiä.

Porin työväenopiston englannin kielen opiskelijoita 1950-luvulla. Opisto sijaitsi tuolloin Torikadulla (nykyinen Nortamonkatu). Opettajana kurssilla oli opiston johtaja V. I. Laurila. Kuva on luultavasti syyskaudelta, jolloin tunneilla oli usein tungosta. Kuva: PTO arkisto.