Croak ennen esirippua – nukketaiteilija Viktor Antonovin luonnoksia

kuva


Näyttely Croak ennen esirippua – nukketaiteilija Viktor Antonovin luonnoksia on esillä pääkirjaston näyttelytilassa 13.2. – 3.3.2018.
Näyttelyssä esitellään nukketaiteilijan luonnoksia sekä aiempia nukkeja ainutlaatuista nukkeoopperaa varten.

Viro sata vuotta -luentosarja

kuva

FM Kersti Vigand kertoo Viron historian vaiheista laulavaan vallankumoukseen saakka tiistaina 20.2. kello 17.30 pääkirjaston kokoustilassa. Sarjan muut luennot ovat maanantaina 5.3. ja tiistaina 13.3.

Koko kansa lukee 5.-25.2.2018

kuva


Kokeile e-kirjaa!

Helmikuussa on oikea aika kokeilla e-lukemista ja tehdä se yhdessä vaikka koko ystäväpiirin kanssa. Kirjastot ja kustantajat avaavat yhtaikaisesti luettavaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Koko kansa lukee -kampanjan kirjat ovat:

Lars Pettersson: Kaamosmurhat
Paula Noronen: Tagli ja Telle : Tehtävä kauppakeskuksessa
Timo Parvela ja Bjørn Sortland: Kepler 62 : Kutsu
Kjell Westö: Hägring 38
Nora Strömman: Det är du, inte jag
Malin Klingenberg ja Joanna Vikström-Eklöv: Den fantastike Alfredo.

Kirjoja voi lukea helposti Ellibs-käyttöliittymässä tai uudella Ellibs-sovelluksella (ladattavissa oman puhelimen sovelluskaupasta) samaan tapaan kuin avaisi nettisivun tai ne voi ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Kampanjakirjat löytyvät 5. helmikuuta osoitteesta ekirjasto.kirjastot.fi, joka on yleisten kirjastojen yhteinen e-kirjasto. E-kirjastosta löytyy myös muuta luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa.

Kampanjakirjojen lisäksi Satakirjastojen oma e-kirjakokoelma löytyy osoitteesta https://www.ellibslibrary.com/collection.

Seniorien tabletti- ja älypuhelinpiiri pääkirjastossa

Seniorien älypuhelin- ja tablettipiiri kokoontuu pääkirjaston toisen kerroksen Seminaarihuone 2:ssa maanantaisin kello 13 - 14.30. Piirissä saat apua ja vinkkejä oman laitteesi käyttöön. Ota mukaan oma puhelimesi ja/tai tablettisi. Tarvittaessa saat lainaksi myös kirjaston tabletin.

Sotakirjavinkkaus Nakkilan kirjastossa

kuva

Brittiläisen kirjallisuuden teemakuukausi Porin ja Nakkilan kirjastoissa

kuva


Yhteistyössä Ison-Britannian Suomen suurlähetystön kanssa #BritLitPori18.

Verkkokirjastossa voi nyt maksaa maksuja ja tallentaa lainahistoriaa

Satakirjastojen verkkokirjastossa on nyt mahdollista maksaa maksuja verkossa. Siellä voi myös kytkeä päälle oman lainahistorian tallennuksen, joka kerää talteen tiedot lainatuista teoksista.

Pohjoismaisia tarinoita Käsitöitä ja novelleja -piirissä

kuva


Kalevalan päivän luento

kuva


Taitokeskus Porin vastaava neuvoja Kaija-Leena Vastamäki luennoi aiheesta Kalevalainen koti keskiviikkona 28.2. kello 18 pääkirjaston kokoustilassa.

Leila Tuuren kirjanjulkistamistilaisuus

kuva

Porilainen kirjailija Leila Tuure julkistaa pääkirjaston aikuisten osastolla 1.3. kello 17 alkaen uuden kirjansa Apteekki. Leila Tuure kertoo romaanissaan Suomen itsenäistymisen aikoihin omaa tietään etsivästä apteekkarin tyttärestä Synnöve Ruusvirrasta. Kirjassa on jälleen todellisia porilaishenkilöitä ja kaupunkimme on Leilan edellisten kirjojen tapaan vahvasti elämässä mukana. Uunituoreen kirjan voi ostaa itselleen tilaisuuden päätteeksi.

Lukuhaaste 2018

kuva


Tule mukaan kirjaston lukuhaasteeseen ja voita palkintoja! Lisätietoja löydät täältä..

Kino Maaliskuu - venäläisen elokuvan viikko pääkirjastossa

kuva

Suomi-Venäjä-Seura Porin Osasto r.y. järjestää Kino Maaliskuu - venäläisen elokuvan viikon jälleen kolmena päivänä Porissa: 12., 14. ja 16.3., yhteistyössä Porin kirjaston kanssa. Esitykset alkavat arkisin kello 17.00 pääkirjaston kokoustilassa. Esityskieli on venäjä, tekstitys englanniksi. Ikäraja elokuviin on 13 vuotta. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, tervetuloa.

Elokuvina esitetään seuraavat elokuvat:

12.3. klo 17 Pettämisen anatomia - Анатомия измены - Anatomy of betrayal
Ohjaaja Nick Dreiden 2017, kesto 1 h 28 min

14.3. klo 17 Perhoset – Бабочки – Butterflies
Ohjaaja Dmitri Kubasov 2016, kesto 1 h 19 min

16.3. klo 17 Vierastyö - Чужая работа - Not my job
Ohjaaja Denis Šabajev 2015, kesto 1 h 10 min

Kielikahvila PUHUU

kuva


Suomen kielen keskustelupiiri kokoontuu tiistaisin 9.1.-29.5.2018 klo 16-17 Porin pääkirjaston toisen kerroksen seminaarihuone 1:ssä.

Kokoontuminen 17.4. poikkeuksellisesti Monikulttuuriyhdistyksen Kansainvälinen kohtaamispaikka -tilassa, Isolinnankatu 24.

Sinun ei tarvitse puhua suomea sujuvasti, mutta toivomme, että osaat sitä hiukan ennestään.

Puhumme ja kahvittelemme yhdessä. Rohkeasti mukaan! Tuo kaverisikin!

Lisätietoja saat lähettämällä postia osoitteeseen merja.kalliomaki@pori.fi tai tulemalla paikalle tiistaisin.

TERVETULOA!

Pääkirjastossa tulostuspalvelu mobiililaitteille

kuva


Pääkirjastossa voi nyt tulostaa omilta mobiililaitteilta. Tulostus tapahtuu Princh-sovelluksella tai print.princh.com -nettisivulta. Sovellus on saatavilla Google Play- ja App Store -sovelluskaupoista. Tulosteet ovat A4-kokoa ja mustavalkoisia. Yhden sivun hinta on 40 senttiä. Maksun voi maksaa itse maksukortilla tai kirjaston palvelutiskillä. Käytettävissä olevat tulostimet ovat 1. kerroksen tietopalvelussa ja 2. kerroksen lehti- ja musiikkiosastolla.

Kirjasto esittelee ideoita helpompaan elämään

kuva

Helpompi elämä -hanke tuo kirjastoon esille uusia, ihmisten elämää helpottavia ideoita ja innovaatioita. Innovaatio voi olla palvelu, sovellus tai tuote, kunhan se on esiteltävissä kirjaston tilassa eikä vaadi suuria puitteita toimiakseen. Jos sinulla tai yritykselläsi on tällainen tarjolla, niin ilmoittaudu tällä lomakkeella. Lisätietoja saat Janna Salolta (puh. 044 701 7828 tai janna.salo@pori.fi).

Maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste

Maahanmuuttajien neuvontapiste Maine palvelee pääkirjaston toisessa kerroksessa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9-16.

Uusi e-kirjasovellus

Uudessa Ellibs-sovelluksessa voit selata kirjaston e-kirjakokoelmaa, lainata niitä ja lukea ilman erikseen asennettevaa lukuohjelmaa. Sovellus toimii Android ja iOS-laitteilla. Voit ladata sovelluksen Google Play - tai App Store -sovelluskaupoista.

Lukusuosittelijapalvelu

Tarjoamme asiakkaille uutta palvelua: täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea. Saat viikon sisällä listan kirjasuosituksista. Lomakkeen löydät täältä.

Liikuttavaa lainattavaa

Porin kaupunginkirjastosta saa lainata myös liikuntavälineitä kirjastokortilla. Lainattavana on kävelysauvoja, jalkapalloja, koripalloja, kahvakuulia, tarrapainoja, selättimiä, tasapainolautoja, frisbeegolfkiekkoja, terapiarullia ja askelmittareita sekä keväällä mölkky-pelejä.

Liikuntavalineet.pdf (pdf, 0.18 Mt)

Pelipaketti aikuisten osastolla

Aikuisten osastolla 5 in 1: wooden games, pelipaketti sisältää seuraavat pelit: Shakki, Domino, Tammi, Backgammon, Ristinolla. Voit pelata pelejä kirjastossa, lainaa pelipaketti tietopalvelusta.

Kuuntele kotimaisia äänikirjoja Ellibsissä

Satakirjastojen Ellibs-e-kirjaston kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Ellibsin äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Voit myös etsiä äänikirjoja rajaamalla hakua: napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3. Voit samalla rajata hakua myös kielen, julkaisuvuoden tai kohdeyleisön mukaan

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse mieluinen kirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

Kirjaudu Ellibsiin






Täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea.