Satakunnan Museo on historiallinen museo, joka esittelee Satakunnan ja Porin historiaa. Elon merkkejä -näyttely kertoo kolmessa kerroksessa menneiden ja nykyistenkin sukupolvien Satakunnasta, sen elämästä, ilmiöistä ja persoonista. Museo toimii myös Satakunnan alueen maakuntamuseona. Museo sijaitsee Kokemäenjoen varrella Kivi-Porin tuntumassa.

Luontotalo Arkki on luonnontieteellinen museo, joka esittelee Satakunnan luontoa. Arkin perusnäyttely keskittyy Selkämeren ja Kokemäenjoen luonnonympäristöihin.Rakennuskulttuuritalo Toivo neuvoo vanhojen rakennusten korjaajia. Korjausneuvonnan tärkein väline on korjausnäyttely, joka esittelee perinteiseen hirsirakentamiseen sopivia korjausmenetelmiä ja –materiaaleja 1800-luvulta 1950-luvulle. Pihapiirissä oleva Korsmanin talo on sisustettu porilaisperheen asunnoksi vuonna 1951.

Rosenlew-museo esittelee maakunnan teollista kulttuuriperintöä sekä erilaisia teollisuuteen ja tekniikkaan liittyviä aiheita. Museo toimii 1860-luvun kruununviljamakasiinissa, joka on Aittaluodon kaupunginosan vanhin säilynyt rakennus.Porin taidemuseo on Maire Gullichsenin aloitteesta vuonna
1981 perustettu nykytaiteen museo, joka esittelee kotimaisen
ja kansainvälisen taiteen uusimpia virtauksia. Museon
hallinnoimat kokoelmat painottuvat modernismiin ja uudempaan
taiteeseen. Pedagoginen toiminta palvelee eri-ikäisiä asiakkaita
auttaen löytämään lähestymistapoja taiteen ja visuaalisen
kulttuurin ilmiöiden käsittelemiseen.
Poriginal galleria esittelee ajankohtaista kotimaista ja
satakuntalaista taidetta kansainvälistä näkökulmaa unohtamatta.
Poriginal toimii galleriaperiaattein. Näyttelyaika on 16 vuorokautta
ja hakuaika on kerran vuodessa. Myyntiprovisiota ei peritä.
kuva