Lasten ja nuorten Pori

Porissa ei aika tule pitkäksi perheen pienimmillekään!

Lapsiperheet kokoontuvat Suomen hienoimmaksi äänestettyyn Pelle Hermannin leikkipuistoon. Kirjurinluoto on muutenkin monipuolinen keidas, jossa porilaiset käyvät kesät talvet. Kesäisin keskuspuiston vehreys, uimaranta, luonnon läheisyys, frisbeegolf-rata ja eläimet, kuten kilipukit ja alpakat houkuttelevat kävijöitä. Talvisin voi vaikka luistella ja pelata curlingia.

Porissa on noin 115 leikkipaikkaa ympäri kaupungin. Harrastusmahdollisuudet löytyvät keskitetysti kaupungin harrastushausta. Porissa muistamme, että kulttuuri kuuluu myös lapsille. Siitä on esimerkkinä suuren suosion saavuttanut porilainen keksintö, vauvojen värikylpy.

Nuokka.fi on karhukuntien nuorten oma sivu. Sivuiltalöytyy kaikenlaista nuorten elämään liittyvää tietoa sekä esimerkiksi ohjeita, blogikirjoituksia ja vapaa-aikaan liittyviä juttuja. Nuokka.fi-sivun kautta nuoret voivat vaikuttaa kunnan päätöksentekoon ja kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä nuorisotyöntekijöiltä .

Porissa on yhteensä kymmenen nuorisotilaa, jonne voi tulla viettämään aikaa yksin tai kavereiden kanssa. Nuokkareilla voi pelata biljardia, konsolipelejä, kokkailla, katsoa leffoja tai ihan vain hengailla. Paikalla on aina aikuinen nuorisotyön ammattilainen.

Lapset ja nuoret ovat mukana vaikuttamassa kaupungin asioissa. Kouluissa ja lukioissa lapset ja nuoret voivat osallistua oppilaskuntien ja alueparlamenttien toimintaa. Nuorisovaltuuston oiminta on tarkoitettu kaikille 13-20 -vuotiaillee Porissa asuville nuorille. Nuortenideat.fi-sivulla nuoret voivat esittää omia ideoita kaupungin vapaa-ajan toiminnan kehittämiseksi.

Harrastushakuun on listattu harrastuksia ja tekemistä Porin alueelta. Harrastuksia voi etsiä lajin, ikäryhmän tai lajin mukaan.

kuva