Ammatillinen koulutus

Porin ammattiopisto on 1.1.2010 alkaen osa WinNovaa . Palmgren-konservatorio tarjoaa musiikin perusopetusta kaikkiaan 14 kunnasta tuleville oppilaille. Noin 3 000 opiskelijallaan Porin kaupunki on maakunnan suurin ammatillisen koulutuksen tarjoaja.

Porin ammattiopistot ja lukiot tarjoavat opiskelijoilleen mahdollisuuden opintojaksojen ja -kurssien suorittamiseen yli oppilaitosrajojen. Ammattiopistojen ja aikuislukion yhteistyönä toteutetaan yhdistelmäopintoja, jotka johtavat ammatilliseen perustutkintoon, sekä lukio- ja ylioppilastutkintoon samanaikaisesti sekä kaksoistutkintoa, joka johtaa ammatilliseen perustutkintoon ja ylioppilastutkintoon. Porilaisilla oppilaitoksilla ja paikallisilla korkeakouluilla on myös yhteistyössä toteutettavia kursseja ja opintojaksoja. Urheilijoitakaan ei ole unohdettu vaan urheiluvalmennuksen ja muun koulutuksen yhdistämiseen on useita vaihtoehtoja Satakunta Sports Academyssä .

Satakunnan oppisopimuskeskus vastaa oppisopimuskoulutuksen järjestämisestä Porin kaupunkiseudun lisäksi koko Kokemäenjokilaakson ja Pohjois-Satakunnan alueilla. Opiskelijoita on vuositasolla noin 1500. Satakuntalaista oppisopimuskoulutusta hallinnoi vuoden 2013 alusta lähtien Länsirannikon koulutus Oy WinNova.

Porin taidekoulussa järjestetään lasten ja nuorten kuvataideopetusta sekä neljävuotista kuvataiteilijakoulutusta. Taidekoulun yhteydessä toimii myös videopaja, jossa voi opiskella kuvallista ilmaisua sekä tietokonepohjaista ja digitaalista kuvankäsittelyä ja editointia.

Asiasanat: ammatti, koulu, oppisopimus