#porineuloo

kuva


#porineuloo-kampanja haastaa kaupunkilaiset tekemään käsitöitä "poriksi". Pori Sans –fontilla tehdystä P-kirjaimesta on julkaistu ruutupiirros. P-kirjainta on käytetty esimerkissä villasukissa, mutta se toimii yhtä hyvin esimerkiksi pipossa, villapaidassa tai vaikka ristipistotyössä. Kampanjaan voi osallistua millä tahansa tyylillä tehdyllä käsityöllä. Myös muita Pori Sans –fontin kirjaimia voi ideoida käsitöihin. Tutustu fonttiin täällä.

Kampanjaan voi osallistua julkaisemalla julkisen kuvan tekemästään Pori Sans –fonttia käyttävästä käsityöstä tunnisteella #porineuloo Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa. Julkaisun tulee olla julkinen. Kampanjaan ja kilpailuun pääsee mukaan myös lähettämällä kuvan yksityisviestillä Porin kaupungin Facebook-sivulle tai sähköpostilla viestinta@pori.fi.

Kampanja kestää maaliskuun 2018 loppuun saakka. Kampanjalla haluamme kannustaa koko kaupunkia tekemään käsitöitä poriksi. Annamme lisäksi tuotepalkintoja kampanjan päätyttyä. Porin kaupungilla on oikeus julkaista kilpailuun tulleita kuvia kampanjaan liittyvän viestinnän yhteydessä. Lue kampanjan ja kilpailun säännöt alta.

#porineuloo-säännöt (pdf, 0.1 Mt)

Pori Sans –fonttiin on vapaa käyttöoikeus henkilökohtaiseen käyttöön. Kaupallinen käyttö vaatii kirjallisen luvan Porin kaupungilta. Tiedustelut: salla.rajala@pori.fi

Ruutupiirros

Ruutupiirroksen avulla Pori Sansin P-kirjaimen voi toteuttaa myös vaikka lapasiin, pipoon tai ristipistotyöhön.

Voit ladata ruutupiirroksen pdf-tiedostona tästä (pdf, 0.16 Mt)

Kuvan Pori-villasukat on toteutettu neulomalla yksiväriset perussukat ja jäljittelemällä P-kirjain ja kruunu jälkikäteen. Perussukkiin ja silmukoiden jäljittelyyn löytyy ohjeita internetistä. Esimerkkisukassa on 48 silmukkaa ja kuvion ylin kohta eli kruunun huippu 10 kerrosta joustinneuleen päättymisen jälkeen. Silmukoiden jäljittely on aloitettu P:n alaosasta ylöspäin kulkien. Kuvion korkeus on 29 silmukkaa ja leveys 21 silmukkaa.

kuva


kuva

Kuvion suunnittelu ja kuvan villasukat: Porin kaupunki / Elli-Mari Sulonen
Yläreunan kuva: Porin kaupunki / Jenna Lindfors