Varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen hakeminen

6 -vuotiaiden lasten haku esiopetukseen elokuussa alkavaa uutta toimikautta varten on vuosittain helmi- maaliskuussa. Elokuussa 2018 alkavaan esiopetukseen (4 tuntia/päivä, ei täydentävän varhaiskasvatuksen tarvetta) on hakuaika 5.-16.2.2018.

Vaihtoehtona päiväkodin 3-5 –vuotiaiden lasten puolipäivähoidolle voi hakea kerhomuotoisiin avointen päiväkotien ryhmiin. Hakuaika on huhtikuussa. Siitä ilmoitetaan nettisivuilla. Vapautuvia paikkoja voi tiedustella ympäri vuoden.

Päiväkotien kokopäiväpaikoille ja perhepäivähoitoon ei ole vuosittaista hakuaikaa, vaan hakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti.

Esiopetuspaikat ja elokuussa alkavat varhaiskasvatuspaikat ilmoitetaan vanhemmille viimeistään kesäkuussa.

Hakulomake:

Sähköinen varhaiskasvatus- ja esiopetushakemus

Jos lapsesi on jo varhaiskasvatuksen asiakas, niin täytä hakemus Suomi.fi- tunnistautumisen kautta


Paperisia hakulomakkeita saa Sivistyskeskuksesta (Otavankatu 3A).

Varhaiskasvatuksen palvelunumero: 02 623 4350; arkisin klo 9-11
s-posti: varhaiskasvatus(a)pori.fi

Tietoja vuorohoitopaikoista täältä

Hakeminen avoimeen päiväkotiin

Avoimeen päiväkotiin haetaan sähköisellä hakemuksella alla olevasta linkistä. Avointen päiväkotien esitteitä ja hakulomakkeita saa Sivistyskeskuksesta. Paperisten hakulomakkeiden palautus avoimeen päiväkotiin tai Sivistyskeskukseen.
Sähköinen hakemus avoimeen päiväkotiin

Hakemusten jättäminen

Hakemus kunnalliseen varhaiskasvatukseen tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen toivottua hoidon alkamispäivää. Hakemus kannattaa toimittaa mahdollisimman ajoissa, vaikka tarkka hoidon alkamisajankohta ei olisi vielä selvillä. Mikäli varhaiskasvatus tarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja hoitopaikan tarve johtuu työllistymisestä, opiskelusta tai koulutuksesta, tulee varhaiskasvatuspaikkaa hakea niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennenkuin hoidon tarve alkaa. Esimerkiksi silloin, kun ilmoittautuu työttömäksi työnhakijaksi/ hakee koulutukseen, pitää jo hakea lapselle varhaiskasvatuspaikkaa. Lisätietoihin voi merkitä, että ottaa paikan vastaan, kun työ/opiskelupaikka on varmistunut.