Kadut ja liikenne

kuva


Porin kaupungin katuverkon pituus on noin 480 km ja kävely- ja pyörätieverkon pituus noin 302 km. Lisäksi kaupungin alueella on lukuisia yksityisteitä sekä Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ylläpitämiä maanteitä. (31.12.2014)

Ajankohtaista

Satakunnan ammattikorkeakoulun saavutettavuus kävellen ja pyörällä

Katso kartat täältä.

Liikenneonnettomuudet vähentyneet Porin alueella

tiedote (pdf, 0.33 Mt)

Diplomityö "Jalankulku- ja pyöräilyolosuhteiden kehittäminen Porissa"

Porin jalankulku- ja pyöräilyolosuhteita käsittelevä diplomityö on valmistunut. Diplomityö löytyy täältä. (pdf, 14.0 Mt)

Porin pyöräilykartta 2017

Porin päivitetty pyöräilykartta löytyy pdf-tiedostoina oheisista linkeistä:
Pyöräilykartta 2017, Maa-Pori (pdf, 5.05 Mt)
Porin pyöräilykartta 2017, Meri-Pori ja muut alueet (pdf, 3.79 Mt)

Porin joukkoliikenne vahvasti digiaikaan

Porin kaupunki ja Porin Linjat julkaisevat yhdessä Kyyti likel –mobiilisovelluksen 2.5.2017. Uusi palvelu tarjoaa kaikille porilaisille, lähialueen asukkaille sekä Porissa vieraileville matkailijoille reaaliaikaista informaatiota Porin toimivalta-alueen joukkoliikenteestä. Mobiililaitteella voi seurata kartalla linja-autojen liikkumista ja saada paikannukseen perustuvaa pysäkkikohtaista aikataulutietoa. Kaikki porilaiset ja ulvilalaiset voivat ostaa sovelluksesta 10 matkan sarjalipputuotteen, jolloin yhden matkan hinnaksi muodostuu kaksi euroa. Matkaan sisältyy kahden tunnin vaihto-oikeus. Käytön ja palautteen mukaan sovellukseen tuodaan myöhemmin myös muita lipputuotteita. Porin Linjat tarjoaa kaikille ensirekisteröinnin tehneille yhden matkan ilmaiseksi.

Sovellukseen sisältyy huomattavasti yksityiskohtaista tietoa esimerkiksi pysäkkeihin ja linjoihin liittyen, joten on mahdollista että sovelluksessa ilmenee alkuvaiheessa joitakin puutteita. Näistä ja muistakin toimivuuteen liittyvistä asioista toivomme palautetta suoraan sovelluksen Palaute-osioon. Palautteiden pohjalta kehitämme sovellusta vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeita. Aluksi sovellus toimii Porin Linjojen autoissa, myöhemmin myös muiden liikennöitsijöiden autoissa Porin ja Ulvilan alueella.

Sovellus toimii iOS ja Android -käyttöjärjestelmää käyttävissä älypuhelimissa ja on ladattavissa ilmaiseksi Apple Storesta ja Google Play -sovelluskaupasta. Sovellus on kehitetty paikallisesti yhteistyössä Porin Linjat Oy:n, Porin kaupungin tietohallinnon sekä suunnittelutoimisto Aline Creative Technology Studion toimesta.

Uusi sovellus tarjoaa sekä kaupunkilaisille että Porissa vieraileville matkailijoille Suomen kehittyneimmät digitaaliset palvelut, joita voidaan hyödyntää vahvasti myös Porin kaupungin ja lähialueiden nähtävyyksien ja matkakohteiden markkinoinnissa.

Lisätietoja:

kyytilikel

Sanna Välimäki, Porin kaupunki, puh. 044 701 4180

Markku Hermonen, Porin Linjat, puh. 044 701 2915

Toni Aalto, Aline Creative Technology Studio, puh. 040 830 1127


City-liikenne alkaa elokuussa

Porin joukkoliikenneviranomainen hyväksyi uuden city-liikenteen aikataulun ja reitin kokouksessaan 3.4.2017.

Liikenne alkaa elokuussa uuden Matkakeskuksen toiminnan alkaessa välillä Keskussairaala – Matkakeskus – Kauppatori – Puuvilla. Liikenteen palveluaika on arkisin ja lauantaisin klo 6.30 – 22.30, vuoroväli on arkisin 15 minuuttia klo 18.00 asti ja sen jälkeen 45 minuuttia. Lauantain vuoroväli on pääosin 45 minuuttia, keskipäivällä kuitenkin tiheämpi.

Liikenne yhdistää erinomaisella tavalla Satakunnan Keskussairaalan, Matkakeskuksen, kaupungin keskustan ja Puuvillan palvelukeskittymän toisiinsa. Yhteyttä Porin lentoasemalle lentovuorojen lähtö- ja saapumisaikoina selvitetään.

Asiakasmaksu tulee olemaan normaalia linja-autotaksaa edullisempi ja linjalle on mahdollisuus vaihtaa muiden linjojen lipuilla. City-liikenteessä voi matkan ostaa myös muille paikallisliikenteen linjoille. Luonnollisesti linjalla voi matkustaa kaikilla paikallisliikenteen lipputuotteilla.

Liikennettä operoi Porin Linjat Oy kolmella midikokoisella bussilla, joissa on 20 istumapaikkaa sekä mahdollisuus pyörätuolin tai lastenvaunujen kuljettamiseen. Linjan kolmesta autosta yksi on sähköbussi, joka ei aiheuta lähipäästöjä. Bussi on ensimmäinen midikokoinen sähköbussi Suomessa ja muutenkin ensimmäinen sähköbussi Suomen keskisuurissa kaupungeissa.
Cityreitti_2017.pdf (pdf, 0.06 Mt)

Porin joukkoliikennesuunnitelma 2017-2021

Porin joukkoliikennesuunnitelma vuosille 2017-2021 on valmistunut ja löytyy täältä. (pdf, 14.41 Mt)

Liikenteen tärinämittaukset

Porin kaupunki on teettänyt laajan selvityksen raskaan liikenteen tärinähaitoista. Selvityksen taustalla ovat asukkaiden lukuisat valitukset raskaan liikenteen aiheuttamista vaikutuksista asumismukavuuteen ja rakennuksiin. Tärinämittaukset suoritti Varsinais-Suomen kalliotekniikka Oy teknisen palvelukeskuksen toimeksiannosta. Selvityksen tuloksia tullaan käyttämään päätöksenteon tukena raskaan liikenteen mahdollisessa rajoittamisessa. Tulevia rajoituksia saattavat olla esimerkiksi nopeusrajoituksen alentaminen sekä paino- ja aikarajoitukset. Tärinämittausten lisäksi on käynnissä yritysvaikutusten arviointi, joka valmistuu helmikuussa 2017. Tärinämittausten tulokset löytyvät täältä (pdf, 0.35 Mt)

Aamujuna Poriin 11.12.2016 alkaen

Junaliikenne Tampereen ja Porin välillä lisääntyy: uusina junavuoroina tulevat 6:03 Tampereelta lähtevä ja 7:48 Poriin saapuva sekä Porista 12:05 lähtevä ja 13:51 Tampereelle saapuva juna. Uusi aamuvuoro tekee mahdolliseksi junan käytön nykyistä useammalle työ- tai koulumatkoihin Poriin ja puolelta päivin takaisin kulkeva junavuoro poistaa tämän hetkisen aukon muutoin kahden tunnin vuorovälistä Porin suunnasta kuljettaessa. Tarkempia tietoja uusista junavuoroista saa VR:n nettisivuilta www.vr.fi.

VT 8 Turku - Pori hanke


Liikenne-, katu- ja puistosuunnitteluLiikenneväylien rakentaminen, hoito ja ylläpitoRakennettavat katu- ja tiekohteetKatutyöluvatJoukkoliikenneKävely ja pyöräilyPysäköintiRaportit ja tilastotiedotKatu- ja puistosuunnittelun yhteystiedot

kuva

Liikennesuunnittelun
palautepuhelin:

(02) 623 4220

Avoinna pe klo 9.30 - 14.00. Muina aikoina voi jättää palautteita sähköpostitse liikennesuunnittelu(at)pori.fi.

Puhelun hinta on oman operaattorin mukainen lanka- tai mobiiliverkkomaksu.Linkit

Raskaan liikenteen suositeltavat ajoreitit Porin keskustassa (pdf, 0.43 Mt)

Liikennehankkeet Ajoharjoittelurata Kaupunkipyörät Ulkoile Porissa SataSykkeli Kävis Pyöräilykuntien verkosto Liikennemerkit Finlex Tieliikenneasetus Yhteystiedot