Puistot

Porin kaupungin puistotoimen ylläpitämät julkiset viheralueet tarjoavat palveluita kaikille asukasryhmille. Julkisten viheralueiden tavoitteena on lisätä myös Porin kaupungin vetovoimaa matkailukohteena.

kuva

Viheralueilla toimitaan kestävän kehityksen keinoin tavoitteena viihtyisä, turvallinen ja monimuotoinen asuinympäristö sekä monipuoliset palvelut eri asukasryhmille. Porissa on julkiseen käyttöön tarkoitettuja rakennettuja puistoja, maisemapeltoja ja niittyjä, taajamametsiä ja liikenneviheralueita.

Palveluita Porin viheralueet tarjoavat runsaasti. Puistoleikkipaikkoja on 108 kpl ja lähiliikuntapaikkaverkoston rakentaminen on hyvässä vauhdissa, puistoihin ja puistometsiin rakennetaan ulkoilupolkuja.

Näyttävämpinä esimerkkeinä mainittakoon Luotojen alue, Raatihuoneenpuisto ja Porin metsän ulkoilualue. Nämä kaikki kuuluvat Porin kansalliseen kaupunkipuistoon, jonka perustaminen merkitsi Porin vihreän ja perinteikkään yhdyskuntarakenteen merkityksen vahvistumista.

Kirjurinluodosta löytyy keskusleikkipuisto, lintupuisto ja Viksu varis, uimaranta, rantalentopallokenttä, petankkikenttä ja frisbeegolfrata. Lisäksi alueen luontopolkuverkostoa on täydennetty Polsan pitkospuilla ja lossilla. Hanhipuiston näyttelypuutarha tarjoaa esimerkkejä pihojaan istuttaville ja Satakunnan vihertietokeskus toimii puutarha-alan neuvontapisteenä.

Koirille on kahdeksan ulkoilutusaitausta ja yksi uimaranta. Maisemapellot ja niittyjen lammasaitaukset tarjoavat myös mielenkiintoista seurattavaa.

Puistotoimi toivottaa asukkaat viihtymään viheralueille!

Asiasanat: puisto, puu, viheralue