Ohjattu liikunta

Porin kaupungin sivistystoimialan ohjattu liikunta käsittää erilaisia liikuntaryhmiä ja liikuntatapahtumia eri ikäisille kaupunkilaisille ympäri vuoden.

Ohjattuja ryhmiä ovat mm. vesiliikuntaryhmät, kuntosaliryhmät ja uimakoulut esikoululaisille ja iltauimakoulut kaikille lapsille keskustan sekä Meri-Porin uimahalleissa. Uimaan voi oppia myös kesällä maauimalan päiväuimakouissa. Lisäksi liikuntaryhmiä järjestetään ikääntyneille tuolijumpan, kuntosalin, kuntohumpan muodossa eri puolilla kaupunkia. Myös erityislapsille ja -nuorille on omia ryhmiä. Ryhmien toimintakausi alkaa syyskuun toisella viikolla ja päättyy toukokuun puolivälissä joulutaukoa ja juhlapyhiä lukuun ottamatta. Myös koululaisten lomaviikkojen aikana ryhmät ovat tauolla.

Eri lajeihin perustuvia liikuntatapahtumia järjestetään ympäri vuoden eri vuodenaikojen mukaan kannustamaan kaupunkilaisia liikunnan pariin. Toimintojen hinnat löydät hinnastosta. Liikuntatapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Ohjattu toiminta toteutetaan osittain yhteistyössä eri hallintokuntien sekä järjestöjen kanssa.

Vuoden 2016 alusta on uimahalliin perustettu terveysliikunnan palvelupiste, josta löytyy tietoa liikunnan aloittamisesta, liikuntapaikoista, pyöräilykarttoja sekä liikunnan aloittamiseen ja ravitsemukseen liittyvää tietoa. Lisäksi liikuntaneuvontapisteitä löytyy myös perusturvan eri palvelupisteiltä.

Toiminta-ajatuksena on saada mahdollisimman moni kaupunkilainen harrastamaan terveytensä kannalta riittävästi liikuntaa vaikuttamalla liikuntaolosuhteisiin.

Liikunnanohjaajien yhteystiedot:

Johanna Kuusisto
liikuntasihteeri, liikuntapalvelujen esimies
puh. 044 701 1412
- erityisryhmien liikunta
- liikuntatapahtumat

Hannele Wallin
liikuntasihteeri
puh. 044 701 1414
- terveysliikunta
Pasi Pihlavisto
liikunnanohjaaja
puh. 044 701 1413
- lasten liikunta, perheliikunta
- liikuntatapahtumat
Elina Riippa
liikunnanohjaaja
puh. 044 701 1411
- vesiliikunta
- uimakoulut
- liikuntatapahtumat

Sonja Kuusikorpi
erityisliikunnanohjaaja
puh. 044 701 1429
- erityisryhmien liikunta
- liikuntatapahtumat

Jarmo Järvenpää
nuoriso- ja liikunnanohjaaja
puh. 044 701 8892
- Lavian alue
sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@pori.fi