Porin seudulla toimii useita kierrätyskeskuksia. Ne välittävät käytettyä, hyväkuntoista ja toimivaa käyttötavaraa. Kierrätyskeskukset toimivat eri tavoin, osa toimii täysin yhdistysten talkootyöllä, joissain työllistäminen on toiminnan keskeinen tavoite.

Kierrätyskeskukset ovat kuntien tukemia ja yhdistysten ylläpitämiä tiloja, joiden kautta tavara saa uuden elämän. Tavaraa vastaanotetaan ja luovutetaan eteenpäin joko ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan.

Voit tuoda itsellesi tarpeettomat ehjät ja hyväkuntoiset käyttöesineet ja tekstiilit kierrätyskeskukseen ja samalla etsiä tilalle jotain tarpeellista. Varmista soittamalla, jos olet epävarma mitä saat tuoda kierrätyskeskukseen.

Osa kierrätyskeskuksista on vahvasti erikoistunut kierrättämään vain tietyn tyyppisiä materiaaleja. Esimerkiksi Porin Varaosapankki vastaanottaa ja myy rakennusmateriaaleja ja -osia kuten ovia, ikkunoita ja heloja.

kuva
kuva
kuva
Asiasanat: kierrätyskeskus

Opetusmateriaalit

Kierrätys- ja jäteaiheinen animoitu esitys esimerkiksi koulujen käyttöön tästä (pptx, 27.62 Mt)

Lataa ja tulosta!

Kierrätysohje taloyhtiöiden jätekatoksiin (pdf, 0.23 Mt) Älä ruuhkauta ympäristöä -juliste (pdf, 3.65 Mt) Ethän heitä minua roskiin -juliste (pdf, 1.64 Mt)

kuva