Kompostointipuisto palvelee Kirjurinluodon kupeessa

Porin Hanhiluotoon avattiin toukokuussa 2016 kompostoinnin esittely- ja mallikäyttöalue, Kompostointipuisto. Kompostointipuisto toimii Satakunnan Vihertietokeskuksen yhteydessä osoitteessa Kirjurinluodontie 6. Puisto on avoinna huhtikuun alusta lokakuun loppuun.

Puistossa on esillä monipuolinen kattaus eri valmistajien kompostorimalleja sekä tee-se-itse–kompostoreita rakentamisohjeineen. Tarjolla on tietoa kompostoinnista sekä käytännöllisiä vinkkejä ja neuvoja kompostointipulmiin.

Kompostointipuistoon voi piipahtaa milloin tahansa tutkimaan erilaisia kompostorimalleja, lukemaan kompostoinnista kertovia opastustauluja tai hakemaan kompostointioppaan.

Kompostointipuistossa tapahtuu

Jäteneuvojat päivystävät puistossa läpi kesän tiettyinä aikoina. Neuvojan kanssa voi tulla juttelemaan kompostoinnista, hakemaan ratkaisua kompostoinnissa eteen tulleeseen pulmaan tai vaikka pohtimaan yhdessä, millainen kompostori täyttäisi parhaiten omat tarpeet.

Maksuton opastusryhmille

Ryhmille voi varata maksuttoman opastuksen puistoon (kesto noin 45 min - 2 tuntia). Toiminnallinen vierailu sopii esim. koululuokille, esikouluryhmille, asukasyhdistyksille tai naapuriporukalle. Vierailun aikana tutustutaan puistoon ja voidaan yhdessä kokeilla vaikka kompostin tyhjentämistä.

Omatoiminen tutustuminen puistoon

Kompostointipuisto on aina avoinna omatoimista tutustumista varten. Kompostoreihin voi vapaasti kurkistella, puistosta löytyy kompostoinnista kertovia infotauluja ja postilaatikoista löytyy tarkempia tietoja ja esitteitä esillä olevista kompostorimalleista.

Kompostointipuistossa tapahtuu 2017

pvm
aika tapahtuma
la 7.10.
10 - 13
Kompostorin syyshuolto ja talvikompostoinnin niksit -kurssi
ilmoittautumiset viimeistään 2.10. p. 044 701 2521 tai jateneuvonta@pori.fi