Maksuja peritään taas tehostetusti

Satakirjastot perivät maksuja tehostetusti 1.3. alkaen. Asiakkaiden tulee maksaa kaikki myöhästymismaksunsa, myös alle 10 euron maksut, jotta lainausoikeus säilyy. Maksut voi maksaa kirjastossa tai verkkokirjaston kautta.

Maksuja peritään tehostetusti kerran vuodessa. Muulloin alle 10 euron maksut eivät vaikuta lainausoikeuteen.

Käyttösääntömme päivittyivät

Satakirjastojen uudet käyttösäännöt ovat astuneet voimaan 1.3.2018.

MyllyKONSTi 10 vuotta -näyttely

kuva


Noormarkun taide- ja kulttuuriyhdistys MyllyKONSTi ry esittelee toimintaansa 6. – 23.3. pääkirjaston näyttelytilassa ja samaan aikaan myös kirjaston kahvilassa toimivassa taidelainaamossa.

Seniorien tabletti- ja älypuhelinpiiri pääkirjastossa

Seniorien älypuhelin- ja tablettipiiri kokoontuu pääkirjaston toisen kerroksen Seminaarihuone 2:ssa maanantaisin kello 13 - 14.30. . Piirissä saat apua ja vinkkejä oman laitteesi käyttöön. Ota mukaan oma puhelimesi ja/tai tablettisi. Tarvittaessa saat lainaksi myös kirjaston tabletin.

Lankavinkkejä sekä tarinoita Ranskasta ja Italiasta

kuva

Maahanmuuttajien neuvontapiste Maine suljettu 26.3. alkaen

Maahanmuuttajien neuvontapiste Maine suljetaan kirjaston tiloissa toistaiseksi 26.3. alkaen. Maine palvelee sen jälkeen aikuissosiaalityön toimistossa.

Kirjailijavierailu maaliskuussa

kuva

Digiopas päivystää pääkirjastolla

kuva


Onko sinulla jokin pulma koskien älypuhelimia, tabletteja tai tietokoneita? Vai askarruttaako mieltäsi muuten jokin asia mobiililaitteissa? Datanomiksi valmistuva Mikael auttaa sinua ratkomaan pulman ja opastaa henkilökohtaisesti laitteisiin liittyvissä asioissa pääkirjaston 1. kerroksen neuvontapisteessä. Muistathan ottaa oman laitteesi mukaan.

Digioppaan päivystysajat:

tiistaisin ja torstaisin klo 16:00 - 18:00
keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12:00 - 14:00

Opastus on maksutonta eikä vaadi ajanvarausta.

Lukuhaaste 2018

kuva


Tule mukaan kirjaston lukuhaasteeseen ja voita palkintoja! Lisätietoja löydät täältä..

Jukka Kekkosen luento

kuva


Helsingin yliopiston oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori, suomalaisen tiedeakatemian oikeustieteen ryhmän johtaja Jukka Kekkonen puhuu tiistaina 10.4. klo 18 Porin pääkirjaston kokoustilassa aiheesta Miten kävi oikeuden vuonna 1918? Hän on julkaissut vuonna 2016 teoksen Kun aseet puhuvat: poliittinen väkivalta Espanjan ja Suomen sisällissodissa.

Runot ulos pöytälaatikosta!

kuva

Maksuton lakineuvonta

Maksutonta lakineuvontaa annetaan pääkirjaston 2. kerroksen Pienessä neuvotteluhuoneessa keskiviikkoisin kello 17 - 18. Neuvonta toimii jonotusperiaatteella, ilman ajanvarausta.

Kielikahvila PUHUU

kuva


Suomen kielen keskustelupiiri kokoontuu tiistaisin 9.1.-29.5.2018 klo 16-17 Porin pääkirjaston toisen kerroksen seminaarihuone 1:ssä.

Kokoontuminen 17.4. poikkeuksellisesti Monikulttuuriyhdistyksen Kansainvälinen kohtaamispaikka -tilassa (Isolinnankatu 24), koska sillä kerralla teemme yhdessä karjalanpiirakoita nuormarttojen opastuksella.

Sinun ei tarvitse puhua suomea sujuvasti, mutta toivomme, että osaat sitä hiukan ennestään.

Puhumme ja kahvittelemme yhdessä. Rohkeasti mukaan! Tuo kaverisikin!

Lisätietoja saat lähettämällä postia osoitteeseen merja.kalliomaki@pori.fi tai tulemalla paikalle tiistaisin.

TERVETULOA!

Pääkirjastossa tulostuspalvelu mobiililaitteille

kuva


Pääkirjastossa voi nyt tulostaa omilta mobiililaitteilta. Tulostus tapahtuu Princh-sovelluksella tai print.princh.com -nettisivulta. Sovellus on saatavilla Google Play- ja App Store -sovelluskaupoista. Tulosteet ovat A4-kokoa ja mustavalkoisia. Yhden sivun hinta on 40 senttiä. Maksun voi maksaa itse maksukortilla tai kirjaston palvelutiskillä. Käytettävissä olevat tulostimet ovat 1. kerroksen tietopalvelussa ja 2. kerroksen lehti- ja musiikkiosastolla.

Kirjasto esittelee ideoita helpompaan elämään

kuva

Helpompi elämä -hanke tuo kirjastoon esille uusia, ihmisten elämää helpottavia ideoita ja innovaatioita. Innovaatio voi olla palvelu, sovellus tai tuote, kunhan se on esiteltävissä kirjaston tilassa eikä vaadi suuria puitteita toimiakseen. Jos sinulla tai yritykselläsi on tällainen tarjolla, niin ilmoittaudu tällä lomakkeella. Lisätietoja saat Janna Salolta (puh. 044 701 7828 tai janna.salo@pori.fi).

Uusi e-kirjasovellus

Uudessa Ellibs-sovelluksessa voit selata kirjaston e-kirjakokoelmaa, lainata niitä ja lukea ilman erikseen asennettevaa lukuohjelmaa. Sovellus toimii Android ja iOS-laitteilla. Voit ladata sovelluksen Google Play - tai App Store -sovelluskaupoista.

Lukusuosittelijapalvelu

Tarjoamme asiakkaille uutta palvelua: täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea. Saat viikon sisällä listan kirjasuosituksista. Lomakkeen löydät täältä.

Liikuttavaa lainattavaa

Porin kaupunginkirjastosta saa lainata myös liikuntavälineitä kirjastokortilla. Lainattavana on kävelysauvoja, jalkapalloja, koripalloja, kahvakuulia, tarrapainoja, selättimiä, tasapainolautoja, frisbeegolfkiekkoja, terapiarullia ja askelmittareita sekä keväällä mölkky-pelejä.

Liikuntavalineet.pdf (pdf, 0.18 Mt)

Pelipaketti aikuisten osastolla

Aikuisten osastolla 5 in 1: wooden games, pelipaketti sisältää seuraavat pelit: Shakki, Domino, Tammi, Backgammon, Ristinolla. Voit pelata pelejä kirjastossa, lainaa pelipaketti tietopalvelusta.

Kuuntele kotimaisia äänikirjoja Ellibsissä

Satakirjastojen Ellibs-e-kirjaston kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Ellibsin äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Voit myös etsiä äänikirjoja rajaamalla hakua: napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3. Voit samalla rajata hakua myös kielen, julkaisuvuoden tai kohdeyleisön mukaan

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse mieluinen kirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

Kirjaudu Ellibsiin


Täytä lomake ja kerro, minkälaisia kirjoja haluaisit lukea.